Categories:

Marco van den Vlugt woont momenteel antikraak in Zoetermeer. Als IT’er zit hij vaak de hele dag achter zijn bureaustoel, maar gek genoeg houd Marco niet van stilzitten! Daarom is vrijwilligerswerk voor hem de uitgewezen kans om zijn handen eens flink uit de mauwen te steken.

Wijkvrijwilliger

“Ik hou niet van stilzitten en daarom houd ik naast mijn baan de buurt schoon door zwerfafval op te ruimen. Toen ik begon met het ruimen van afval, haalde ik vaak meerdere vuilniszakken op. Uiteindelijk werd de wijk steeds schoner en haalde ik minder per ronde op.”

Marco vertelde dat hij van Interveste een plastic grijper gekregen heeft, maar Marco heeft deze snel ingeruild voor een professionele grijper en afvalzakring. “De plastic grijper begaf het al snel, daarom heb ik mijn eigen materiaal aangeschaft!” Vertelt Marco.

Sociale vlinder

Marco is enorm sociaal en staat altijd klaar om anderen te helpen en is uiteindelijk bij Fonteynenburg voor vrijwilligerswerk terecht gekomen. Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. “In verband met Corona mocht de Fonteynenburg niet open en kon ik na plaatsing dus niks voor deze mensen betekenen. Dat vind ik heel jammer.” Uiteindelijk is Marco bij Reakt terecht gekomen en ben is hij gekoppeld aan iemand bij de vriendendienst. “Ik vind dit fantastisch, want ik kan iemand hiermee steun bieden en helpen.”

Sociaal bloed

Op dit moment staat er een verhuizing bovenaan Marco’s to do lijstje: hij verhuist namelijk binnenkort naar Sassenheim! Maar… een vrijwilliger zijn, zit in je hart! Want stoppen? Dat doet Marco niet. “Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik ga verhuizen, maar ik blijf gewoon vrijwilligerswerk doen hoor!” En dat kan ik alleen maar bewonderen.

Dat er een verhuizing op de planning staat betekent niet dat Marco de vriendendienst opgeeft. Nee, sterker nog: Marco maakt al plannen om de man van de vriendendienst Sassenheim te laten zien, als hij dit zou willen.”

Weliswaar wat afwisseling is niet verkeerd en Marco zal heus nog wel eens wat afval oppikken als hij dit tegenkomt, maar Marco ontkomt niet aan zijn “sociale bloed”. Toen hij een rondje in de wijk liep, zag hij ineens de JoJo. “Dit was voor mij echt een aangename verrassing, want ik wilde graag weer vrijwilligerswerk doen!” Vertelt Marco.

Door de ramen gluren

“Ik stond voor de ramen van het buurthuis te spieken en zag dat er een aantal vrijwilligers klusjes uitvoerde.” Marco stond al even te kijken toen vervolgens vrolijk de deur opengedaan werd met de vraag of hij even binnen wou komen. “Ik voelde mij echt meteen thuis, er hing echt een goede sfeer!” Na een hoop geklets en wat koffie verder heeft Marco direct een rondleiding gekregen. “De JoJo is absoluut geen standaard buurthuis en juist daarom past het zo goed bij mij.” Mezelf afvragend wat hij daarmee bedoelde, heeft Marco ook direct al wat klussen binnengesleept. “Ik mag de elektrische installatie uitbreiden en toevallig heb ik de opleiding elektrotechniek afgerond!” Je kunt het niet beter treffen, zou je zeggen. “Ja, in het verleden heb ik in een technische dienst gewerkt en vind het heerlijk om lekker bezig te zijn. Het is weer eens wat anders naast mijn normale, zittende IT baan, haha!”

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *